Kurs


SCROLL DOWN

Kurs


 NYE KURS 2019

I ETT ØYEBLIKK - TEKST- OG FOTOKURS

Et bilde kan utvide en tekst, og en tekst kan forandre et bilde. Har du lyst til å skrive poetiske tekster til bildene dine? Vil du fotografere som en forfatter? Da kan du melde deg på kurs hos oss lørdag 21. september. Vi vil fokusere på hvordan vi kan forene tekst og bilder. Kurset inneholder skriveøvelser og fotooppgaver. Temaet vil være trær og hva det betyr for oss. Du sender inn et bilde som du har tatt av et tre og som betyr noe for deg.

nina tre.jpg

Han er på vei ned trappen, hun løper bort til vinduet, får øye på ham, han sitter på en benk med ryggen til, under treet sitt, han røyker, etter hvert greier hun ikke å telle hvor mange. Hun må ut, tar ikke på noen jakke, sko, hun stanser et stykke bortenfor benken. Gresset i bakgården er fuktig av morgendugg: Hele natten har forsvunnet, ingen skyer på himmelen, solen er rød i øst. Hun tenker at treet må felles, uten treet er det plass til henne.

Foto: Nina Staff. Tekst: Mari Kjetun

Du trenger ingen skrivekunnskaper eller ha fotoerfaring. Det er ikke et kurs i kamerateknikk – et mobilkamera er helt fint.

Kurset varer fra klokken 11.00 til 17. 00. Vi er i Gjøvikgata 3 A, 0470 Oslo.

Kurset koster kr 1500 og inkluderer lunsj og kaffe eller te. Det er begrenset antall plasser, kun 10 personer og minimum 4. Deltakere som melder avbud 24 timer før kursdatoen får ikke kursavgiften refundert.

For påmelding innen tirsdag 17. september, send en e-post til mari@kjetun.no  og si om du har betalt på VIPS (mobil 90512991) eller på giro til konto 9100.34.84586.

Bildet av et tre sender du til tekstogbilde@ninastaff.no innen onsdag 18. september.

Vi gleder oss til å møte deg!

Myken.JPG

TRE-DAGERS TEKST- OG FOTOKURS PÅ MYKEN 14 - 16. juni

Myken+to.jpg

Det finnes steder man aldri glemmer, steder som setter seg fast i erindringen. Steder som snur opp ned på alt. Steder som blir med deg i hjertet.

Myken er et sånt sted.

Hvordan kan en knøttliten holme langt ut i havet - ytterst på Helgelandskysten ha denne kraften?
Vi mener Myken har kraft til å forandre, gi deg skaperlyst, utfordre deg i sin enkelhet, skjønnhet og utholdenhet. Er du på jakt etter gode steder?
Vi har valgt Myken, og her holder vi kurs i glede og kreativitet.


Kursdagene er 14 - 16. juni, med ankomst Myken torsdag 13. juni på kvelden, og avreise fra Myken søndag 6.juni kl 13.55.
Vi får to hele dager til rådighet og noen timer på søndag.
Vi starter klokken 9.00 fredag 14. og holder på til klokken 12.00. Økt 2 er fra klokken 16.00 - 19.00. Det samme gjentas lørdag 15. Søndag 16. møtes vi klokken 9 og avslutter klokken 12.

Det blir et tett program; vi tar tak i temaer som havet, drømmer og identitet, og vi vil jobbe tekstuelt og fotografisk rundt disse.
Vi tror det blir noen kraftfulle og spennende dager med mange skriveøvelser og foto-oppgaver.
Meld deg på da vel - vi ser fram til å møte akkurat deg.

HVA SKAL JEG HA MED?
Det er mulig å ta bilder fra storslåtte Myken med mobilen, men vi vil anbefale et bedre kamera.
Bring gjerne med PC, vi deler ut skriveblokk for notater underveis. Vi ønsker også at du sender oss tre bilder du har tatt.

Bilde 1 er av et hav/vann,

bilde 2 er et favorittbilde (fritt motiv) og

bilde 3 er et selvportrett (selfie).

HVOR KAN JEG BO?
Det blir kost og losji på Myken Seng og Suppe, sammen med kursavgiften blir deltakeravgiften kr 9.200.- alt inkludert.
Maks antall deltakere vil ligge på rundt 10 personer.

HVORDAN KOMMER JEG MEG TIL MYKEN?
Det går båt fra Bodø kl 16.15 torsdag. ankomst Myken 20.45
retur søndag fra Myken kl 13.55- Bodø kl 18.30
Les mer om Myken her: https://www.visitnorway.no/reisemal/trondelag/kystriksveien/steder/rodoy/myken/


Påmelding innen 20. april, send en e-post til mari@kjetun.no  og si om du har betalt på VIPS (mobil 90512991) eller på giro til konto 9100.34.84586.

Vi gleder oss stort til dette!


Foto: Haakon Thue Lie

Foto: Haakon Thue Lie

Nina

Nina Staff er fotograf med utdanning fra Morten Krogvold, Bilder Nordic, NordPhotography og en rekke masterclasses i inn- og utland. Hun har vært utstilt i Venezia og Berlin. Nina bruker gamle fotoprosesser som kollodium våtplate og arbeider mye med analoge bilder og fremkalling i mørkerom. Hun arbeider også med et prosjekt som handler om oppvekst i en dysfunksjonell omgivelse. Hun har utgitt en bok: «MYKEN, ytterst i havet».

http://ninastaff.photography

Foto: Haakon Thue Lie

Foto: Haakon Thue Lie

Mari

Mari Kjetun er skjønnlitterær forfatter på Gyldendal forlag og har utgitt tretten bøker i ulike sjangre. Hun er også bidragsyter i to interiørbøker og har skrevet tekster til musikkdrama og dikt til andres fotografier. Hun har holdt en rekke skriveverksteder og er en aktiv amatørfotograf. Bildene bruker hun som inspirasjon når hun skriver tekster og driver research til romanene sine. Hun lager fotoreisereportasjer for ukeblader og har vært med på over to hundre interiørreportasjer for ukeblader og magasiner. Her har Mari arbeidet med fotografi, tekst og styling.

http://www.kjetun.no

Prosjektet er støttet av Norsk Forfattersentrum

Skjermbilde - logo forfattersentrum.PNG

Tilbakemeldinger fra tidligere kurs:  

- Det å kjenne 100% tilstedeværelse er ikke daglig kost for meg, men her var jeg "her og nå"! Med kamera er jeg "i flyt", med tekster til skjedde det så mye mer! Vi fikk noen viktige nøkler som kan hjelpe oss videre! Kjempespennende kurs. Ellen

- Skulle du få muligheten til å gå på kurs hos disse bra damene her, bare gjør det!! Takk til Nina og Mari for verdifulle timer sammen med dere, og for et nydelig, og ikke minst sjelfullt og flott kursopplegg. Denne lørdagen tar jeg med meg på veien videre ♥ den vil aldri bli glemt. Heidi

New Page


New Page