Jeg har skrevet en faktabok om sjiraffer som kommer på markedet 22. august! HURRA!

Jeg gleder meg veldig, jeg elsker sjiraffer! I faktaboka er det rundt 24 fakta. Jeg skulle gjerne ha fått plass til mange flere nyttige- og litt mindre nyttige fakta om sjiraffer. Det var da jeg fikk ideen om å føye til 24 fakta her. Jeg har fått hjelp av Rabalder.

Sjiraffer midt i maten i København Zoo

Sjiraffer midt i maten i København Zoo

Rabalder er en papp-sjiraff og like høy som en nyfødt kalv. Rabalder har på seg 24 lapper. Bak hver lapp skjuler det seg 24 sjiraff-fakta. Jeg har valgt 24 lapper fordi 24 er et bra tall. Og fordi 24 lapper minner om en julekalender.

Jeg lærer alltid mye om sjiraffer når jeg er i dyreparker. Tidligere i sommer, da jeg var i København Zoo, hadde jeg håpet å få en prat med de to sjiraff-ekspertene som jobber der, uheldigvis var begge på ferie. Heldigvis var ikke sjiraffene det, men de var midt i middagen – som ble servert inne i sjiraff-huset.

Jeg vet såpass mye om sjiraffer at ønsket jeg å få et glimt at dem, var det bare å vente, sjiraffer er drøvtyggere, og et måltid kan ta timer. Ventetiden ble hell i uhell - for det var ikke bare jeg som hang over gjerdet og studerte de høyreiste skapningene, men mange barn - som også synes at sjiraffer er verdens vakreste dyr. Barna ga meg mange flotte sjiraff-fakta.

I tjuefire dager frem mot jul vil Rabalder gi deg innblikk i hvordan det er å være sjiraff.

Her er fakta nr 1:

Sjiraffer ser farger i motsetning til hunder som ser verden i svart-hvitt. Sjiraff-eksperter som forsket på dette, fant også ut at sjiraffer foretrekker rødt.

Min gode venn, Rabalder.

Min gode venn, Rabalder.

2 Comments