Menneskets hjerne er dobbel så stor som sjiraffens.

Menneskets hjerne er dobbel så stor som sjiraffens.

HAR MENNESKER OG SJIRAFFER NOE TIL FELLES?

Ja, gjett om: Vi er begge pattedyr! Og selv om vi mennesker ikke er drøvtyggere, liker mange av oss å tygge ivei på for eksempel tyggis. Jeg liker å blåse bobler, også. Det har jeg aldri sett en sjiraff gjøre.

Hva ellers er forskjeller og likheter mellom mennesker og sjiraffer, tro? Jeg har lagd en tabell og legg merke til at sjiraffer har tretti ganger større hjerte enn oss! Men like mange halsvirvler …? Det er ganske rart å tenke på siden sjiraffhalsen er merkbart lengre enn vår.

Dagens fakta handler om tenner: Visste du at sjiraffer og mennesker har like mange tenner - men at sjiraffen mangler fortenner? Derfor blir du ikke bitt når du mater en sjiraff. Du kan til og med mate dem med bittesmå pellets. Hvor kult er vel ikke det!


Sjiraffens hode er fire ganger større enn vårt!

Sjiraffens hode er fire ganger større enn vårt!


Det går fint an å mate en sjiraff med bittesmå pellets.

Det går fint an å mate en sjiraff med bittesmå pellets.

Comment