Får vi lov til å gi kalven litt gress, mamma-sjiraff?

Får vi lov til å gi kalven litt gress, mamma-sjiraff?

Hvem kan motstå dette tiggerblikket?

Hvem kan motstå dette tiggerblikket?

Hva spiser en sjiraff i løpet av en dag, tro? Og hvor mye? Og hvordan kan en parksjiraff få i seg like mye næring som sjiraffene på savannen? Heldigvis har København Zoo hengt opp et skilt hvor det står Giraff Menu: Frukttrærblader, pilblader, bøkblader, almblader, bjørkblader, bark av greiner, akasiapiller, kraftfor.

Nam, her var det mye godt.

- Men det er ikke så mye ferskvarer der, sier Malte.

- Det samme tenkte jeg, svarer jeg - Hva synes sjiraffer om det, tro?

Det er virkelig ergerlig at dyrepasserne er på ferie.

- Det vokser en del gress utenfor savannen, sier Malte.

Igjen følger jeg tankegangen hans. - Det er ikke lov å mate dyrene, sier jeg. - Det står på alle skilt.

- Litt ferskt gress, kan vel ikke skade, mener Malte. - Vi spør mammaen. Det er jo hun som til syvende og sist bestemmer. Og så ber vi heller om tilgivelse? Hvis noen kjefter på oss.

Vi blir enig om at jeg spør. Jeg er jo også en mamma.

- Hun svarer ikke, sier jeg, men jeg snakket ganske lavt, det er jo flaut hvis andre besøkende hører meg.

- Jo da, sier Malte. - Jeg hørte at hun svarte ok.

Malte er modig, for han roper på kalven. - Vil du ha gress, roper han.

Det er helt vilt, for kalven skjønner ordet gress, han går bort til det stedet ved savannen hvor det vokser på utsiden. Vi løper etter. Kalven stiller seg ved ved plankegjerdet. Så ser han på oss. Jeg kjenner sånne blikk. Katten min har det nå hun gjerne vil ha noe godt : Kalven er klar for en godbit.

Og her kommer sjiraff-fakta nummer fem: En sjiraff spiser mellom 35 - 65 kilo i løpet av en dag - avhengig av om det er en hann eller en hunn. Fun fact. En panda spiser 65 kilo med bambus i løpet av en dag, og en panda er ikke store krabaten i forhold til en sjiraff!

Comment